Geschiedenis

Geschiedenis

Veluvine werd opgericht in 1895 in Nunspeet op "De Veluwe" in Nederland.  Met machine, productie, expeditie en administratieve afdelingen allen in eigen beheer.

 

In 1974 werd Veluvine door Wagemakers lak fabrieken een gerenommeerde verffabrikant gevestigd in Breda overgenomen.

 

In 1989 bouwt Veluvine een totaal nieuw pand met een sterk geautomatiseerde productiefaciliteit voor verven, thermoplasten en 2-Komponent producten aan de Ramshoorn 11 in Breda. Er werd mede geïnvesteerd in een hoogwaardig kwaliteitsafdeling een overdekte opslagcapaciteit en 10 ondergrondse tanks van elk 20.000 liter.

 

Sinds 2005 is Veluvine een 100% dochteronderneming van de Franse “Aximum Groep” die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van het  beursgenoteerde Franse Bouygues. Een van de grootste civiele bouwondernemingen ter wereld.

 

In 2007 investeerde Veluvine in een hoogwaardig geautomatiseerd proces dat een verbeterde  en verhoogde productie moest realiseren. Kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is waar Veluvine zich op richt en tegelijkertijd strevend naar innovatie puur op het gebied van wegmarkeringsproducten.

 

In 2011 investeerde Veluvine in een geheel nieuw grondstoffen transport  voor de 2-componenten koudplasten en wegenverven. Een poeder transport systeem werd aangelegd over een lengte van 20 meter om intern transport zoveel mogelijk te vermijden en grondstoffen via het dak te sluizen richting de dissolvers. Dit zorgde voor verhoogde productie, een afnemend intern transport en een verlichting van het arbeidsproces.