Nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Veluvine B.V. produceert de eerste circulaire thermoplast

15 sep 2020 - Breda, september 2020.

Veluvine heeft al jarenlang het thema duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarmee is het eerste idee ontstaan om thermoplast te recyclen en daarmee her te gebruiken in bestaande formuleringen in binnen- en buitenland. 

Op 11 september 2020 is op de N57 voor Provincie Zeeland de eerste 500 meter circulaire thermoplast aangebracht. In samenspraak met Rijkswaterstaat en de KIWA is hier een eerste stap gezet in het hergebruiken van afgestraalde thermoplast en deze vervolgens in een bestaand recept te mengen.

Wegmarkeerder N.W.M. uit Oosterwolde was aangewezen als applicateur om deze streep met slofapplicatie aan te brengen namens de Provincie. Samen met de KIWA is Veluvine bezig om te zien of deze recycled thermoplast, te weten Thermolit G-17 CIRCULAIR, binnen een innovatie certificaat of het huidige KOMO certificaat gebracht kan worden om de functionele eisen en duurzaamheid te kunnen waarborgen voor de diverse opdrachtgevers.

Het ging hier om een eerste proef opstelling om vervolgens verder te kunnen door ontwikkelen om dit op grote schaal te kunnen uitrollen.

                  

Contact

Veluvine BV
Ramshoorn 11
4824 AG Breda
The Netherlands

Tel:
+31 76 542 12 00
Fax:
+31 76 542 02 88
E-mail:
info@veluvine.nl
of neem direct contact met ons op hier