Nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Veluvine meet proef op de A2 na derde jaar

05 jul 2016 - In de nacht van een op twee April 2016 heeft Veluvine in samenwerking met het onafhankelijke gecertificeerde Duitse meetinstituut Noël voor de derde maal de markeringen gemeten die als proef zijn aangebracht in 2013 op de A2 te weten een type II thermoplast op basis van biobased harsen genaamd “Thermolit Fabiola”.

 

Dit experiment is in samenspraak met RWS, Heijmans, en Veluvine gedaan.

De duurzame markering aangebracht - tussen Boxtel en Best West - is gedaan om meer kennis te vergaren over de functionele eisen en duurzaamheid van een “BIO BASED “ type II materiaal.

Gezamenlijk is afgesproken hier jaarlijks alle vereiste metingen op uit te voeren.

 

Inzet:

Is de applicatie van een perfect reflecterende thermoplast met 100% dekking en een hoge stroefheid (combinatie van type I en type II)!

De “volle” lijn is met name belangrijk voor detecteren van o.a. geluidseffecten en het visuele aspect voor de automobilist zodat er voor hen ogenschijnlijk optisch niets verandert, echter deze streep heeft een vele male betere zichtbaarheid onder alle (natte) weersomstandigheden.

De metingen van Fabiola voldeden boven verwachting aan de eisen van de huidige BRL 9141 specificaties, er werden namelijk gemiddelde waarden gehaald van R4, RW4, Q4, en S3, dit geldt zowel voor de kant- als voor de as lijn.

Een positief neveneffect van deze ‘biobased’ thermoplast is dat de manier van aanbrengen niet verandert t.o.v. de huidige toegepaste thermoplasten in Nederland.

Het materiaal blijft jaarlijks gemonitord om te bekijken wat verkeersintensiteit, alsmede de terugkerende seizoencycli voor invloed hebben op deze thermoplast zeker in vergelijking met de huidige toegepaste duurzame gecertificeerde materialen in Nederland. De Fabiola gaat momenteel haar 4e jaar in op de A2.

Contact

Veluvine BV
Ramshoorn 11
4824 AG Breda
The Netherlands

Tel:
+31 76 542 12 00
Fax:
+31 76 542 02 88
E-mail:
info@veluvine.nl
of neem direct contact met ons op hier