Nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Tien Bredase bedrijven gecertificeerd als duurzaam ondernemer

17 jun 2011 - “Ik ben verheugd dat ik een tiental bedrijven mag voorzien van het predikaat ‘duurzaam ondernemer’ en zelfs één van deze bedrijven ook het ‘Erkend Duurzaam’ label mag toekennen.

Breda is een stad die aandacht voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan, onder meer met onze ambitie om CO2 neutrale stad te worden. Met deze betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven uit diverse branches, zetten we een mooie stap naar een duurzaam Breda”, reageert wethouder Duurzaamheid Wilbert Willems.

Duurzaam Ondernemen Loont in Breda


Op 25 oktober 2010 werd het startsein gegeven voor de cursus “Duurzaam Ondernemen Loont in Breda”. De deelnemers zijn gaan werken met de Milieubarometer, als basis voor de registratie van verbruiksgegevens binnen het bedrijf. Aan de hand van de resultaten van deze barometer heeft elk deelnemend bedrijf een plan van aanpak met bijbehorende acties geschreven. De acties lopen uiteen van het bouwen van een warmte-koudeopslag in het nieuwe bedrijfspand tot vergroening van het wagenpark en energiezuinige verlichting. Deelnemende bedrijven: Cobar Europe BV, Michelin Distribution BV, Van Tilburg- Bastianen Groep, Grass Valley Nederland BV, Jacobs Elektro BV, Bouwbedrijf Balemans, WHR installatie-adviseurs Breda, B.V. Veluvine, Broese en Peereboom, Chassé Theater.

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook financiële voordelen op. Bedrijven die een cursus ‘Duurzaam Ondernemen Loont in Breda’ willen volgen, kunnen informatie inwinnen bij mevrouw E. Lap, via ejm.lap@breda.nl.

‘Erkend Duurzaam’-certificaat BOVAG


Met het certificaat toont de dealer de aandacht voor onder andere het maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en de zorg voor de mens binnen de organisatie. Het duurzaamheidscertificaat voor autodealers is een initiatief van de BOVAG.

 

 

Gemeente Breda

Breda, 19 januari 2011

Contact

Veluvine BV
Ramshoorn 11
4824 AG Breda
The Netherlands

Tel:
+31 76 542 12 00
Fax:
+31 76 542 02 88
E-mail:
info@veluvine.nl
of neem direct contact met ons op hier