Nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Biobased ribbelmarkering op de N12 richting de Belgische grens

05 jan 2015 - Veluvine B.V. heeft samen met Heijmans een nieuw soort geprofileerde-ribbel markering aangebracht op de Turnhoutsebaan/N12 van Goirle naar de Belgische grens. Ribbel markeringen zijn al langer bekend op de markt, wegens hun geluidsattentie effect op gevaarlijke wegen waar veel ongelukken gebeuren.

Mede in het kader van duurzaam ondernemen MVO, heeft Veluvine het product op volledig natuurlijke ofwel biobased bindmiddelen ontwikkeld met daarbij voldoende inmengparels om zowel een geluideffect te creëren maar ook een beter zichtbare streep onder natte en regenachtige omstandigheden, een type II markering.

Het gebruik van renewable grondstoffen leidt tot een aanzienlijke CO2 besparing van ca. 1 ton kg per kilometer lijn.

De RIB markering of Barrette genoemd is in een volle lijn aangebracht, met om elke 150 cm een gespleten RIB met een hoogte variërend tussen de 7 en 12 mm afhankelijk van de machine instelling.

Op deze manier wordt extra afwatering gecreëerd zodat de RIB een betere reflectie geeft onder alle omstandigheden. De RIB waarschuwt tevens automobilisten om binnen de belijning te blijven op momenten dat zij de rijbaan onbedoeld dreigen te verlaten.

Contact

Veluvine BV
Ramshoorn 11
4824 AG Breda
The Netherlands

Tel:
+31 76 542 12 00
Fax:
+31 76 542 02 88
E-mail:
info@veluvine.nl
of neem direct contact met ons op hier